Koken met passie, bediening met plezier.

Mexicaanse gastvrijheid!

Mexicaanse invloeden.

Jaren geleden ontstond Cantina Mexicana aan de Vismarkt. Vanaf het begin al compleet met alle Mexicaanse invloeden. Mexicanen houden van eten, drankjes en gezelligheid! Precies waar Cantina Mexicana voor staat. Onze gerechten zijn gebaseerd op de echte Mexicaanse gerechten, onze koks maken de gerechten met een passie voor de Mexicaanse keuken.

Zodra je binnen komt lopen waan je jezelf in het buitenland, vrolijke kleuren, gastvrijheid en de geur van het eten. Eten bij Cantina is niet alleen heerlijke gerechten, maar een feestje op zich.

Als 1 van de weinige restaurants in Groningen hebben wij ook gedacht aan de kinderen. Een aparte speelhoek waar jullie 'spruiten' zich kunnen vermaken.

Een ontspannen avondje uit voor iedereen is ons doel.

Mexicaanse gastvrijheid
Mexicaans boompje

Vlees van Groningse koeien?

Ja, gelukkig wel. Toen wij ons bewuster gingen bezig houden met de ingrediënten van onze kaart en er graag wat meer mooie steaks op wilden hebben, zijn we bij verschillende leveranciers gaan proeven. Noord-Amerikaans vlees uit Canada (cornfed), Zuid-Amerikaans vlees van de pampa’s, Iers vlees van ossen en uiteindelijk ook steaks van Nederlands rood- en zwartbont uit, jawel, de provincie Groningen.

We hebben de steaks blind geproefd en het vlees van de Groningse koeien kreeg een gedeelde eerste plaats. Nadat we de slager gesproken hadden bleek dat we om meerdere redenen dit vlees op de kaart wilden hebben:

- het komt uit de buurt van de stad en is van zwart-/roodbont Gronings vee, het wordt dus niet onnodig over lange afstanden vervoerd (CO2);
- de omstandigheden van de koeien bij deze boeren zijn controleerbaar en ze lopen zoveel mogelijk in de wei;
- het vlees is afkomstig van koeien die minimaal één of twee keer gekalfd hebben, hierdoor hebben ze een mooier leven gehad en dikkere dijen met malser vlees;
- het vlees is biologisch, behalve dat er kunstmest op het weiland gestrooid wordt;
- het is vers vlees, van door onze slager zelf geslachte koeien, wat niet bevroren is geweest.

Wees welkom en geniet van een stukje Mexico in Groningen!

'Heerlijk gegeten bij Cantina! Vooraf smaakvolle gamba's en als hoofdgerecht is de burrito con pollo echt een aanrader!'

Gezond en lekker


Cantina staat voor

Verse ingrediënten


Veel verser kan niet. Direct vanuit ons kruidentuintje.

Homemade


Alle producten worden dagelijks vers ingekocht en de koks van Cantina gebruiken geen kant-en-klare producten.

Kwaliteit


Wij staan voor kwaliteit! Alle gerechten worden met passie voor de Mexicaanse keuken gemaakt.

Reserveer nu

Wil je zeker weten dat wij vanavond een plekje vrij hebben? Reserveren is mogelijk via mail of telefoon. Daarnaast kunnen we helaas niet op voorhand een tafel op ons heerlijke dakterras toezeggen.

© 2017 Cantina Mexicana. Gerealiseerd door