Diner


Ons menu is met liefde samengesteld door onze chef. Onze keuken heeft een menu gecreëerd op basis van authentieke Mexicaanse recepten. Op basis van jarenlange ervaring in de Mexicaanse keuken en geïnspireerd door Mexicaanse topkoks worden de gerechten met veel passie bereidt. Alle producten worden dagelijks vers ingekocht of uit ons kruidentuintje gehaald, de koks van Cantina gebruiken geen kant-en-klare producten. Alles voor de ultieme Mexicaanse smaak en beleving. Mocht u er vragen over hebben, stel deze dan gerust.

Alle gerechten met een * achter de naam zijn vegetarisch.

Entradas Frias


  • Guacamole de ‘Plaza de Pescado’
    4.75
    Overheerlijke huisgemaakte avocadopuree met warme tortilla chips
  • Tortilla con salsa
    4.00
    Warme tortilla chips met tomatensalsa
  • Tortilla sin salsa
    2.75
    Warme tortilla chips
  • Pan con aïoli
    4.75
    Brood met traditionele knoflookmayonaise
  • Aceitunas
    4.00
    Portie groene en zwarte olijven
  • Plato de entradas (voor 2 personen)
    13.75
    Proeverij, bestaande uit brood met aïoli, poppers jalapenos, albóndigas en guacamole met warme tortilla chips

Entradas Calientes


  • Poppers Jalapeños
    7.50
    Met roomkaas gevulde jalapeno-peper met een guajillo saus
  • Chorizo ‘Rosario’
    7.00
    Sappige en lekkere pittige chorizo worstjes met tortilla’s en tex-mex saus
  • Albóndigas
    6.50
    Pittige gehaktballetjes met tortilla’s en tomatensaus
  • Alitas de pollo
    6.50
    Gewoon lekkere gekruide kippenvleugeltjes
  • Gambas al ajillo
    7.75
    Heerlijke scampi’s in olijfolie met verse knoflook en Spaanse peper, geserveerd met brood of tortilla’s
  • Nachos pequeños
    7.75
    Kleine schotel tortilla chips, gegratineerd met kaas en geserveerd met stukjes pittige tomaat, pepertjes en een guajillo saus
  • Tortilla con chorizo
    7.00
    Knapperige bloemtortilla, gegratineerd met kaas en gevuld met pittige chorizo, zure room en tomaat
  • Tortilla con pollo
    7.00
    Knapperige bloemtortilla, gegratineerd met kaas en gevuld met gegrilde kip, zure room en tomaat
  • Tortilla con queso
    6.75
    Knapperige bloemtortilla, gegratineerd met kaas en gevuld met zure room en tomaat
  • Mazorca
    5.00
    Hele maïskolf van de grill, geserveerd met zure room

Sopas


  • Sopa de albóndigas
    5.50
    Tomatensoep met pittige gehaktballetjes en verse prei
  • Sopa de elote
    5.00

    Romige maïssoep naar origineel Mexicaans recept.

Combinaciones


  • Combinación ‘Cantina Mexicana’
    19.50
    Gevarieerde schotel met een taco gevuld met kip, enchilada met gekruid gehakt, gegratineerd met kaas, een taquito met gestoofde kip en een mals biefstukje van de grill. Geserveerd met salade, guacamole, rijst en bonen
  • Plato vegetariano ‘Santa Fé’
    18.75
    Grote schotel met een taco gevuld met paddenstoelen en roquefortsaus, enchilada met paprika, gegratineerd met kaas, gevulde jalapeno-pepers en gefrituurde uienringen. Geserveerd met salade, guacamole, rijst en bonen

Combos Y Solos


Al onze combos y solos gerechten worden geserveerd met salade, guacamole, zure room, rijst en bonen. Gegratineerd met kaas. Eventueel serveren wij je friet in plaats van één van de bovenstaande garnituren
  • Uno de los siguientes platos
    17.00

    (één keuze uit onderstaande gerechten)

  • Dos de los siguientes platos
    19.00

    (twee van onderstaande gerechten op 1 bord)

  • Taco de trio
    Krokante maïsmeel tortilla gevuld met gekruid gehakt of kip
  • Taco “Gringo”
    Krokante maïsmeel tortilla gevuld met paddenstoelen en roquefortsaus of verse groenten, paddenstoelen en roquefortsaus
  • Enchilada con picadillo
    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met gekruid gehakt of kip, overdekt met een milde tomatensaus
  • Enchilada “Suizas”
    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met verse paprika, bedekt met een jalapeno- kaassaus
  • Tostada de mi madre
    Goudbruin en krokant gebakken tarwebloem tortilla gevuld met gekruid gehakt of kip
  • Tostada ‘Vegetariano’
    Goudbruin en krokant gebakken tarwebloem tortilla gevuld met paddenstoelen en roquefortsaus of verse groenten, paddenstoelen en roquefortsaus

Burritos


Een grote tarwebloem tortilla, met naar keuze één van de onderstaande vullingen. Deze worden geserveerd met salade, rijst, zure room en ‘black turtlebeans’.

  • Con carne
    17.50
    Met gekruid rundergehakt en gegratineerd met kaas
  • Con pollo
    17.50
    Met gestoofde kip en gegratineerd met kaas
  • Quesadillas (ook vegan)
    17.75
    Met paprika, ui, roquefortsaus, jalapeno-kaassaus en gegratineerd met kaas
  • Burrito estofade
    19.50
    Met Mexicaans stoofvlees, milde tomatensaus en gegratineerd met kaas
  • Brotar (ook vegan)
    16.50
    Met diverse soorten paddenstoelen, roquefortsaus, jalapeno-kaassaus en gegratineerd met kaas

Tortilla?


Tortilla’s zijn zachte pannenkoekjes waarvan wij in de ‘Cantina’ twee soorten gebruiken, de maïs- en tarwetortilla. Hier kun je lezen op welke manieren wij ze verwerken:

De maïsmeel tortilla

De maïsmeel tortilla is donkerder, geler en heeft een uitgesproken smaak. Wij bereiden de maïsmeel tortilla op de volgende manieren:
  • De maïsmeel tortilla wordt in een U-vorm gebogen en gefrituurd. Nadat hij is afgekoeld, wordt hij gevuld en in een heteluchtoven verwarmd (grotendeels krokant).

  • De maïsmeel tortilla wordt in stukken gesneden en gefrituurd in arachideolie tot chips.

  • De maïsmeel tortilla wordt gevuld met ingrediënten, overgoten met een saus en in de oven verwarmd (zacht).

De tarwebloem tortilla

De tarwebloem tortilla is lichter van kleur en heeft een minder uitgesproken smaak. De tarwebloem tortilla kan door ons op de volgende manieren worden bereid:
  • Als de enchilada, maar van een tarwebloem tortilla en dan in een grote versie (zacht).

  • De tarwebloem tortilla gebruikt zonder verdere bereiding, bijvoorbeeld bij de ‘Fajitas’.

  • De tarwebloem tortilla wordt gefrituurd in de vorm van een bakje en later gevuld.

ENSALADA DE COMIDA


  • El Pastor
    17.50

    Heerlijke maaltijdsalade met gegrilde kip of gegrilde zalm of maïskolf met verse avocado, paprika, rode ui, cherrytomaatjes en komkommer Geserveerd met brood of tortilla’s

Platos Tradicionales


  • Chimichanga
    18.00

    Laagjes maïsmeel tortilla’s gevuld met gehakt, tomatensaus en zure room

  • Chimichanga Vegetariano
    18.00
    Laagjes maïsmeel tortilla’s gevuld met oesterzwammen, champignons, maïs, paprika, tomatensaus en zure room
Onze chimichangas worden geserveerd met salade, guacamole en rijst
  • Nachos ‘Toluca’
    17.50
    Schotel met warme tortilla chips, naar keuze met gekruid rundergehakt of kip of kaas, bestrooid met stukjes gemarineerde tomaat, guacamole, zure room en rijkelijk bedekt met frisse ijsbergsla. Gegratineerd met kaas en geserveerd met rijst en bonen
  • Tostaditas a la “Guadalajara”
    17.50
    Een tarwebloem tortilla gevuld met gekruid gehakt of kip of kaas, overgoten Met guajillo saus. Verder bevat het gerecht knapperige groenten, gesmolten kaas, Frisse ijsbergsla, zure room en bonen

Pescados Y Mariscos


  • Salmón
    21.50
    Gegrilde zalmfilet met hollandaisesaus, salade en friet
  • Gambas
    22.50
    Grote “Black Tiger” garnalen, gebakken in verse knoflook met salade en friet

Fajitas A La ‘Mexicana’, Nuestra Especialidad!


De “Fajitas” worden bereid met uitjes, paprika en een stukje maïskolf in een sissend pannetje. De geroosterde tarwebloem tortilla’s kun je zelf vullen en met de handen eten. Geserveerd met een frisse salade, zure room en guacamole. Voor 1 euro serveren we er een bakje heerlijke geraspte kaas bij.

  • Puerco y Bife
    21.50

    Malse stukjes varkenshaas en reepjes biefstuk van de grill.

  • Bife a la ‘Mexicana’
    21.50

    Malse reepjes biefstuk van de grill.

  • Con pollo
    20.00

    Sappige reepjes kipfilet van de grill.

  • Gambas
    2250

    Overheerlijke (gepelde) garnalen uit de pan.

  • Vegetariano (ook vegan)
    19.00

    Verschillende verse groentes gebakken in de pan.

Comida Tipica Charra


  • Plato mixto
    26.50

    Ruim 400 gram verschillende soorten vlees van de grill; biefstuk, spare ribs, kipfilet, varkenshaas, knoflook- en bandarillasaus.

  • Ojo de Costilla
    23.50

    Een sappige rib-eye van de grill (275 gram)

  • Hamburguesa de “Cantina”
    17.75

    Mexicaanse hamburger met guacamole, salsa mexicana en tortilla chips

  • Bandarilla
    22.50

    Mexicaanse vleesspies, bestaande uit biefstuk, varkenshaas, choirizo, ui, paprika en een stukje maïskolf.

  • Filete de puerco
    19.50

    Botermalse varkenshaas met champignonroomsaus

  • Costillas de la ‘Costa Mexicana’
    20.50

    Onze befaamde spare ribs, op geheel eigen wijze bereidt met ketjap / kaneel, tomatensalsa en knoflooksaus.

    Ben je een grote eter: Costillas más grande, 21.00! 

  • Sauzen

    champignonroomsaus, bandarillasaus, knoflooksaus, guajillosaus.

Alle bovenstaande gerechten worden geserveerd friet en salade.

Acompanamientos


  • Arroz o frίjoles negros
    2.00

    Rijst of bonen.

  • Tortillas
    2.50

    Drie stuks

  • Papas fritas *
    3.00

    Portie friet

  • Mazorca pequeña *
    2.50

    Halve maïskolf van de grill

NINOS y NINAS


  • Costillas menos grande
    8.75

    Een kleine portie van onze befaamde spare ribs

  • Speedy Gonzales
    7.75

    Klein biefstukje van de grill

  • Bocadillo de torero
    7.25

    Broodje hamburger

  • Don Quichot
    6.75

    Vleeskroket

  • Ay! Caramba
    6.75

    Malse kipfilet van de grill

  • Taco para Niños
    7.25

    Krokant gebakken maïsmeel tortilla gevuld met kip of gehakt of met paddenstoelen en roquefortsaus of paddenstoelen en verse groenten met roquefortsaus

  • Enchilada para Niños
    7.25

    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met gekruid rundergehakt of kip of
    verse paprika, bedekt met jalapeño- kaassaus

Al deze bovenstaande kindergerechten worden geserveerd met friet, salade, appelmoes en vers fruit.

  • Taco para Niños
    7.50
    Krokant gebakken maïsmeel tortilla gevuld met gehakt of kip of paddenstoelen en roquefortsaus of verse groenten, paddenstoelen en roquefortsaus
  • Enchilada para Niños
    7.50
    Zachte maïsmeel tortilla gevuld met gehakt of kip of verse paprika, bedekt met Een jalapeno-kaassaus

Bovenstaande kindergerechten worden geserveerd met salade, guacamole, zure room, rijst en bonen.

Postres


  • Plátanos borrachos de Yucatán
    15.50
    Royaal dessert voor de echte toetjesfanaten, leuk met zijn tweetjes
  • Nuestres colores
    6.75
    Vanille- en aardbeien roomijs, verse vruchten en slagroom
  • Chihuahua
    6.50
    Vanille roomijs met warme chocoladesaus en slagroom
  • Colima
    6.75
    Bananen- en chocolade roomijs met verse stukjes banaan en slagroom
  • Copa de Frutas
    6.75
    Vers fruit met een bolletje sorbetijs
  • Helado niño
    5.00
    Kinderijsje met vanille- en aardbeien roomijs, disco sprinkles en slagroom
  • Churros
    5.50
    Geserveerd met warme chocoladesaus
  • Cheesecake
    6.50
    De echte New Yorker, gemaakt met roomkaas, op een krokante bodem Geserveerd met een coulis van bosvruchten
  • Torta de chocolate
    6.50
    Huisgemaakte chocoladetaart op basis van cake, met slagroom Erg lekker voor bij de koffie
  • Dessertcocktail Jossie’s Espresso Martini
    8.75
    Kahlua, wodka, espresso en suikersiroop vanuit de shaker

Cantina y los niños.


Ooit zijn we, omdat onze gasten van het eerste uur niet alleen meer met hun grote liefde kwamen maar later ook hun kinderen meenamen, begonnen met het in huis halen van tekenpapier en kleurpotloden. Toen we in 1997 gingen verbouwen, hebben we in ons souterrain een hoek gereserveerd voor de kleintjes. Deze speelhoek hebben we destijds voorzien van speelgoed, spelletjes, boekjes en natuurlijk een kleine tv en een videorecorder. Maar jullie kinderen werden groter en wij kregen steeds meer gasten die hun kinderen meenamen. Daarom hebben wij halverwege 2006 een fors stuk van de kelder vrijgemaakt voor een grote kinderhoek. Deze is ingericht met tafelvoetbal, een grote TV met dvd-speler, grote legoblokken om je eigen huis mee te bouwen, speelkeukentje, een aankleedkussen en nog veel meer. De kleurplaten en potloden van weleer zijn er natuurlijk nog steeds. Nog een tip: als je met kinderen komt, kom dan bij voorkeur al aan het einde van de middag of vroeg in de avond. Het is dan nog niet zo druk in het restaurant en de kinderen hebben de ruimte.

© 2017 Cantina Mexicana. Gerealiseerd door